Inloggen

Aanmelden
Wachtwoord vergeten

 GESCHIEDENIS EN WERKING VAN EDELSTENEN

 

 

 

                                                http://worldlytreasury.files.wordpress.com/2011/08/amethist.jpg?w=250&h=200

 

 


Sieraden zijn altijd de uiterlijke en tastbare kentekenen van rijkdom en macht geweest. Door onze hele geschiedenis heen hebben mensen altijd al mooie voorwerpen, gesteente en beenderen van dieren verzameld om ze al dan niet te bewerken en als sierobject ter verfraaiing van het eigen lichaam en kledij bij te houden.

Hetzelfde was het geval met Edelstenen. De minerale kristallen die we tegenwoordig zorgvuldig bewerken, hadden in de oudheid, zelfs prehistorie, een krachtige en magische betekenis. Ze werden geacht geluk, vruchtbaarheid en gezondheid te brengen.

De kracht en magie van stenen, het geloof daarin en de hoop ter genezing vindt zijn oorsprong in verschillende culturen bv. de Grieken, Romeinen, Egyptenaren, Chinezen, Indiers, noem het maar op al deze oude culturen brengen een verband met de kracht van helende stenen of astrologie.         


                                          http://juwelen-info.be/wp-content/uploads/etrusken-juwelen.jpg  

                                                       afb. Sieraden uit de Etruskische periode                                                     
  

Edelstenen zijn een symbool voor eeuwigheid en oneindigheid, maar ook voor kalmte en bezinning. Edelstenen zijn oeroud, ze hebben vaak miljoenen jaren nodig om zich te vormen. Edelstenen beston­den lang voordat er sprake was van mensen. Daarom zijn ze ook een teken van tijdloosheid. De meeste Edelstenen zijn ontstaan uit gesmolten gesteente, uit magma. Door bewegingen in de aardkorst komt er voortdurend gloeiend magma uit het binnenste van de aarde naar boven. Door afkoeling van magma ontstaan Edelstenen.

In stenen zit een vibratie die een speciaal effect heeft. Edelstenen werken voornamelijk door de trillingen die zij afgeven en de kleureigenschappen. De helende krachten van edelstenen wordt toegeschreven aan de energietrillingen die de stenen uitstralen. Elke Edelsteen heeft namelijk een eigen kleur en grondstofsamenstelling en daardoor een eigen specifieke trilling  (bv. mangaan geeft een roze/paarsachtige kleurreactie in de steen, Rozenkwarts bevat mangaan). En deze trilling kunnen ze afgeven aan ons eigen menselijke energiesysteem en op deze manier positieve invloed hebben. Elke mens reageert verschillend en individueel  op de genezende kracht van stenen.      

Elke steen op zich is waardevol en kan je in jouw leven begeleiden en aan jouw zijde staan. Stenen werken zacht in op hun omgeving, geven energie af en nemen de trillingen van hun omgeving op.

Edelstenen kunnen hun `steentje` bijdragen in processen en ontwikkelingen van onszelf, maar zijn geen vervanging van de reguliere geneeskunst. Vaak kies je een Edelsteen uit op intuitie en dat is ook het mooie ervan, vaak past die steen dan ook bij jou. Mocht je toch iets over de eigenschappen en vindplaatsen van Edelstenen willen weten dan kan je op de volgende link klikken:

Edelstenen en mineralen